IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs планира значително разширяване на офиса си във Франкфурт

Банката се подготвя за процеса по преместване на работни места от Великобритания

12:46 | 05.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Goldman Sachs подписа договор за наем на небостъргач във Франкфурт, който ще позволи на банката да се разшири с 800 служители в града, след като реши да премести работни места от Великобритания заради Brexit, съобщава FT.

Американската инвестиционна банка е наела най-горните осем етажа на кулата Marienturm - 38-етажна сграда, която се строи в сърцето на бизнес района на Франкфурт. Сградата трябва да бъде завършена през 2019 г.

Със сделката финансовата институция си осигурява над 107 хил. кв.м офис площи с капацитет за 1 000 души. В момента във Франкфурт за банката работят 200 души.

Goldman има значителни по размер офиси в Дъблин, Париж и Франкфурт, както и разрастващ се офис в Полша. Американската инвестиционна банка обаче явно не се е замисляла къде ще базира операциите си в ЕС, след като Великобритания напусне блока през пролетта на 2019 г.

Банката е една от големите компании, които настояват британското правителство да преговаря за дългогодишен преходен период, за да се даде време на бизнеса да се адаптира към излизането на страната от ЕС, припомня изданието. Ако не се стигне до такава договорка, преместването на работни места ще започне незабавно, предупреждава кредиторът.

Американската банка има 6 500 служители на Острова, концентрирани основно в Лондон. В момента финансовата институция строи и нова централа в града, но има опция да я наеме, ако няма да ползва цялата сграда.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:01 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още