Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Goldman Sachs продаде новата си централа в Лондон за 1,5 млрд. долара

След продажбата банката ще наеме все още незавършената сграда за срок от 25 години

Goldman Sachs продаде новата си централа в Лондон за 1,5 млрд. долара

Снимка: Ройтерс

Американската инвестиционна банка Goldman Sachs съобщи, че е продала новата си незавършена европейска централа в Лондон на Националната пенсионна служба на Южна Корея за 1,17 млрд. паунда (1,49 млрд. долара), преди да премести служителите си в сградата догодина, предава Ройтерс.

В рамките на споразумението инвестиционната банка от Wall Street ще наеме сградата, която все още е на етап строеж и се очаква да бъде заета от служителите на банката едва през 2019 г. Първоначалният период на наема ще бъде 25 години.

Goldman Sachs съобщи, че ще построи офис сграда с площ от 102 хил. кв. м, наречена Plumtree Court, през февруари 2017 г., въпреки че подобно на други банки е притеснена от рисковете, свързани с Brexit.

“Строителството на Plumtree Court и подписването на дългосрочен договор за наем показва трайния ни ангажимент към Лондон и към европейските ни операции като цяло“, казва в комюнике Ричард Гнод, заместник-председател на Goldman Sachs и главен изпълнителен директор на Goldman Sachs International.

Още по темата
Банката съобщи, че продажбата и обратното наемане на Plumtree Court е част от глобалната ѝ имотна стратегия, която ѝ позволява да извлича печалба от създадената стойност чрез строителството на сградата, като в същото време гарантира дългосрочното ѝ наемане.

Тя продаде и нае отново настоящата си централа също в Лондон през 2005 г. Британската банка Lloyds Banking Group направи същото неотдавна с лондонската си централа, като я продаде на китайски инвеститор.

Рязкото поевтиняване на паунда след вота за Brexit привлече чуждестранни инвеститори към британския имотен пазар.

Договорът за наем на Goldman Sachs включва възможност за развалянето му след 20 години и за удължаването му след първоначалния срок.

Скот Ким, директор на отдел „Глобални имоти“ в Националната пенсионна служба на Южна Корея, казва, че Plumtree Court е една от „най-красивите офис сгради в Лондон“.

„Щастливи сме, че отново навлизаме на пазара в Лондон с този висококачествен актив“, допълва той.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Богати американци изкупуват луксозни имоти в Лондон