Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Google се отказа от най-голямата офис сделка в Дъблин през последните години

Компанията планираше да наеме близо 19 хил. кв. м за 2000 служители в ирландската столица

Google се отказа от най-голямата офис сделка в Дъблин през последните години

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Подразделението на Alphabet Google се отказа от план да наеме офис площи в Дъблин за 2000 служители. Това щеше да е една от най-големите имотни сделки в града през последните години, предава Bloomberg.

Google преговаряше за наемането на около 18 766 кв. м офис площи в сградата Sorting Office близо до южните кейове на ирландската столица. Те трябваше да се добавят към останалите офиси на компанията в града.

„След дълги обсъждания Google реши да не продължава със сделката“, заяви говорителка на компанията в отговор по имейл на въпроси на Bloomberg. Технологичният гигант не уточнява защо е избрала да се откаже от сделката.

Още по темата

Google е голям играч на имотната сцена в Дъблин, като наема хиляди служители и заема офиси около т. нар. Силициеви докове в града. Макар че компанията планира да продължи да инвестира в ирландските си дейности, решението да не продължава с нови наеми ще се наблюдава внимателно в момент, когато инвеститорите преценяват последиците от коронавируса за града.

Компании като Twitter, Google и Facebook помогнаха за съживяването на страната след срива на имотния пазар, а в същото време чуждестранните инвестиции помогнаха за изграждането на офиси и апартаменти. През второто тримесечие обаче компаниите са наели едва 9885 кв. м офис площи в Дъблин, което е най-ниското ниво от началото на воденето на статистика от консултантската компания CBRE.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Шест месеца след пандемията офисите в САЩ остават наполовина празни