IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцката банка Eurobank продаде два портфейла с имоти за 84 млн. евро

Купувач е компанията Brook Lane Capital, която е съсредоточена върху гръцкия и кипърския пазар

12:28 | 15.11.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Гръцката банка Eurobank съобщи, че продава два портфейла с имоти на обща стойност 84 млн. евро (93 млн. долара) на Brook Lane Capital и планира да обяви за продажба трети портфейл с имоти, предава Ройтерс.

Eurobank, 2,4% от която са собственост на Фонда за спасяване на банки в Гърция HFSF, след като получи спасителна помощ по време на дълговата криза в страната, си възвърна собствеността върху повечето жилищни и бизнес имоти след спиране на обслужването на отпуснати кредити.

Банката, която е трета по големина в Гърция по активи, съобщи, че иска да се съсредоточи върху други имотни активи, които притежава.

“Eurobank и компанията Brook Lane Group подписаха първоначални споразумения и се очаква трансакциите да бъдат финализирани в началото на 2020 г.“, съобщи Eurobank в комюнике, като допълни, че двата портфейла включват 370 имота.

Eurobank съобщи, че друг подготвян портфейл с имоти за продажба включва общо 640 по-малки имота и носи името проект „Звезда“.

„Споразуменията потвърждават интереса на инвеститорите към развиващия се имотен пазар в Гърция“, съобщи банката. Eurobank намали броя на необслужваните кредити, но въпреки това печалбата й намалява тази година.

Brook Lane Capital съобщава на сайта си, че е съсредоточена върху добри възможности, носещи стойност, на гръцкия и кипърския пазар и търси инвестиции на пазари, които са преживели икономическа или банкова криза, довели до понижаване на цената на актива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още