IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция ще обложи с данък доходите от краткосрочно отдаване на имоти под наем

Кабинетът ще гласува предложението през следващия месец, според медийни публикации

13:59 | 15.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: FreeImages</em></p>

Снимка: FreeImages

Правителството на Гърция планира да обложи с данък доходите от краткосрочни наеми на собствениците на имоти, съобщава онлайн изданието GlobalPropertyGuide.

Собствениците, които отдават под наем имотите си чрез платформи като Airbnb, ще трябва да се регистрират предварително, преди да рекламират жилищата в интернет.

Гръцки медии съобщават, че кабинетът ще гласува предложението през следващия месец.

“Ще гарантираме, че имотите са регистрирани. Всеки, който публикува имоти в сайтовете, първо ще трябва да ги регистрира. Това са само част от действията на правителството в борбата с укриване на данъци”, коментира заместник-министърът на финансите Трифон Алексиадис.

Само чрез Aibnb в Гърция се отдават над 50 хил. имота, посочва изданието.

Гърция ще е първата страна, която ще обложи с данък доходите на собствениците на имоти от краткосрочно отдаване под наем, отбелязва още изданието.

Краткосрочното наемане на жилища в Гърция бързо набира популярност. В някои райони на страната и най-вече в столицата Атина то дори застрашава позициите на хотелиерската индустрия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още