Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Холандска компания с присъствие у нас строи най-големия логистичен парк в Сърбия

CTP навлезе на българския пазар през миналата година със сделка за логистична база в района на летището

Холандска компания с присъствие у нас строи най-големия логистичен парк в Сърбия

Снимка: Jayme Gershen/Bloomberg

Холандската компания CTP, която присъства и у нас, е финализирала придобиването на терен от 275 декара близо до центъра на Белград и придвижва плановете си за изграждането на CTPark Belgrade Centre. След завършването си той ще стане най-големият логистичен и технологичен център в града до момента с брутна отдаваема площ от над 130 хил. кв. м, пише онлайн изданието Europe-Re.com.

Новият CTPark ще бъде стратегически разположен на 6 км от центъра на Белград, на 2 км от Нови Белград и на 5 км от летище „Белград“.

Влатко Дюричек, ръководител на CTP за Сърбия, който е в основата на сделката и ръководи бизнес дискусиите, потвърждава, че положението на сръбския пазар е сходно с това на други пазари в Централна и Източна Европа, където логистичните имоти са значително по-малко, отколкото в Западна Европа. Това води до недостиг на предлагането на складове и други индустриални площи.

Още по темата
„Има огромно търсене на логистични имоти благодарение на бума на електронната търговия и съществува недостиг на предлагане на налични площи на сръбския пазар. Над 80% от новия бизнес на CTP се осъществява с наши съществуващи 700 клиента и голяма част от тях са готови да се разширяват“, казва Дюричек.

„CTP Belgrade Centre ще бъде построен след две години, но 40% от площите вече са предварително отдадени под наем на нашия наемател Tehnomanija“, допълва той.

Tehnomanija, която е водеща верига за търговия на дребно и онлайн търговия с потребителска електроника и дългогодишен наемател на CTP в CTPark Belgrade North (най-големия логистичен парк в Сърбия към момента), е наела предварително 50 хил. кв. м в новия парк. CTP планира да започне строителството догодина, а логистичният парк се очаква да бъде завършен през първото тримесечие на 2023 г.

CTP сключи миналата година и най-голямата сделка на пазара на логистични площи у нас – договор с логистичната компания DSV Road за продажба с обратно наемане на логистична база със застроена площ 11 600 кв. м в района на летището. Това беше и първото инвестиционно придобиване в България от страна на CTP.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Какво следва, ако берлинчани гласуват за изземване на имоти от големи собственици?