Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Хонконг е най-скъпият град в света за закупуване на двустайно жилище

В класацията на страните на британски сайт за лични финанси България е поставена на 72-о място сред 91 изследвани държави

Хонконг е най-скъпият град в света за закупуване на двустайно жилище

Снимка: Архив Ройтерс

Хонконг е най-скъпият град в света за закупуване на двустаен апартамент, показва класация на британския сайт за лични финанси Finder.com.

Средната цена на двустайно жилище в града е 1,4 млн. евро, или 8,7 пъти повече от средното равнище в света, а средната цена на квадратен метър на апартамент в центъра на града излиза 24 405 евро.

На второ място се нарежда Лондон, където средната цена на двустаен апартамент е малко над 885 хил. евро, или близо 15 хил. евро на квадратен метър. Третият най-скъп град в света за закупуване на апартамент е Сингапур, където средната цена на жилището е малко над 858 хил. евро, или 14 850 евро за кв. м.

В топ пет попадат още Пекин и Цюрих, където средната цена на двустайните апартаменти в центъра на града достига съответно близо 760 хил. евро и близо 753 хил. евро, сочат данните на онлайн изданието.

Още по темата
Шанхай и Ню Йорк заемат шестото и седмото място със средна цена на двустайните апартаменти в центъра на града от съответно около 750 хил. евро и близо 700 хил. евро. Десетката се допълва от Сеул (695 300 евро), Женева (686 300 евро) и Шънджън (малко над 658 хил. евро).

На национално ниво закупуването на двустаен апартамент в градския център излиза най-скъпо в Хонконг (1,4 млн. евро), следван от Сингапур (малко над 877 хил. евро) и Швейцария (средно близо 610 хил. евро). Десетката се допълва от Южна Корея, Япония, Тайван, Израел, Норвегия, Китай и Швеция.

България също е включена в класацията от 91 страни, като е поставена на 72-о място със средна цена на двустайните жилища в градския център от 65 150 евро, като изостава от Румъния, Гърция и Сърбия и дори от Косово, Албания и Босна и Херцеговина и изпреварва Македония и Турция.

Двустайният апартамент в градския център излиза най-евтин в Египет – малко над 30 хил. евро.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Цените на наемите в Ню Йорк достигнаха исторически връх