Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Хонконг започва борба с "нежеланите" тактики на строители за продажба на имоти

На купувачите ще се пречи да наддават един срещу друг за апартаменти, а строителите ще трябва да дават твърда цена на кв.м площ

Хонконг започва борба с "нежеланите" тактики на строители за продажба на имоти

Снимка: Архив Ройтерс

Правителството на Хонконг обяви, че ще въведе мерки за справяне с "нежеланите" тактики за продажби на жилища от строителни компании, пише онлайн изданието Global Property Guide.

Мерките целят да попречат на купувачите да бъдат насърчавани да наддават един срещу друг за апартаменти, т.е. строителите ще трябва да дават ясна цена за кв.м жилищна площ.

Местната администрация планира също така да приложи мерки за предотвратяване на натрупването на запаси от страна на строителните компании.

Властите в Хонконг изразяват загриженост за нарастващия брой непродадени жилища на пазара въпреки скока в търсенето. В края на септември миналата година например непродадените жилища в частни сгради са 9 хил.

„Искаме да се уверим, че на пазара излизат своевременно нови жилища“, посочват от местната администрация, като дават пример със строителна компания, която е завършила 200 апартамента, но е пуснала само 2 на пазара.

Правителството на Хонконг също така планира да направи продажбите на земя по-прозрачни. Всички оферти на кандидат-купувачи ще се публикуват, без да се посочват обаче компаниите, които са ги отправили. При сегашната система се оповестяват единствено идентичността и офертната цена на спечелилия търга строител, както и списък с останалите кандидати, но не и цените им.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова
Още по темата: По света Имоти в Хонконг

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
След десетгодишен зимен сън цените и покупките на жилища в Гърция отново растат