Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Хотел в София е сред най-забележителните нови проекти в ЦИЕ

Полша е най-бързо развиващият се хотелски пазар в региона

Хотел в София е сред най-забележителните нови проекти в ЦИЕ

Снимка: Bing Guan/Bloomberg

Хотелският пазар в Централна и Източна Европа ще се разшири с 283 проекта и 65 581 стаи през идните години, сочи проучване на платформата tophotelprojects. Тя поставя и хотел в София с предстоящо откриване през 2023 г. сред трите проекта в региона, които трябва да бъдат следени с особено внимание.

Месеците до края на 2021 г. ще бъдат особено натоварени с 64 хотела и 12 547 стаи, които предстои да бъдат завършени. Поне 40 от тях вече са във фаза на предстоящо откриване.

Данните за 2022 г. показват, че още 73 хотела трябва да отворят врати с общо 13 655 стаи в тях. 2023 г. обаче ще бъде малко по-спокойна с едва 34 проекта и 7603 стаи, които са планирани за момента. От 2024 г. нататък към момента има планове за 112 хотела и 31 776 стаи.

170 от новите хотели ще бъдат в сегмента с четири звезди, а 113 ще попаднат в луксозната категория с пет звезди.
Полша е най-бързо растящият хотелски пазар в Централна и Източна Европа с планирани 64 хотела и общо 12 679 стаи. Варшава ще приеме седем от проектите, с което полската столица ще заеме пето място сред най-динамичните градски пазари в региона.

С 51 имота и 11 366 стаи Русия заема второ място, а столицата Москва се нарежда на трето място сред най-динамичните градски пазари с десет проекта на етап развитие и 1478 допълнителни стаи.

Още по темата
На трето място е Хърватия с 32 нови проекта и забележителните 11 699 стаи в тях. Причината е, че в страната има няколко мега проекта, които са на етап изграждане.

В топ пет попадат още Черна гора с 21 нови проекта за хотели и общо 5330 стаи в тях и Румъния с 18 хотела, чието откриване предстои, и общо 2897 стаи в тях.

Tophotelsproject поставя Swissôtel Sofia сред трите най-впечатляващи проекта за хотели в ЦИЕ. Хотелът, който ще включва 281 стаи и обслужвани жилища, трябва да отвори врати в началото на 2023 г. Той ще предлага три стилни ресторанта с местни и международни деликатеси, висококачествени конферентни зали, бална зала и модерно фоайе.

Другият хотелски проект в региона, който трябва да се следи внимателно според платформата, е Portum Towers в Братислава с планирано откриване в началото на 2024 г. Хотелът с 490 стаи ще бъде част от комплекс със смесени функции, състоящ се от пет сгради и големи зелени площи. Гостите ще имат достъп до изискани ресторанти, кафенета, столове и бутици. Галерия, изложбено пространство, клиника, работеща през деня, спа и фитнес център също ще бъдат част от по-големия проект.

Park of Poland Hotel, който трябва да отвори врати в средата на 2022 г., ще предлага 240 стаи и бунгала на гости, които искат да останат близо до едноименен развлекателен комплекс. Освен че ще предлага висококачествени ресторанти и лаундж зони, хотелът ще включва и 3600 кв. м конферентни площи, както и бална зала с площ от 1150 кв. м.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Институционалните инвеститори показват силен апетит към имоти през 2022 г.