IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелите в Манхатън разпродадени за уикенда на Super Bowl

Цените на стаите в квартала за периода са средно със 64% по-високи отколкото през съответния уикенд на тази година

16:30 | 17.12.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Хотелите в Манхатън разпродадени за уикенда на Super Bowl

Семейство Тиш, което е съсобственик на отбора New York Giants от Националната футболна лига на САЩ, има причина да празнува, въпреки че отборът им не се класира за плейофите, пише Bloomberg. Дългият ремонт на луксозния имот Loews Regency Hotel New York ще завърши навреме за финалния мач Super Bowl.

Всички 380 стаи в имота на "Парк Авеню", който ще отвори врати идния месец след ремонта за 100 млн. долара, са резервирани за уикенда 31 януари-2 февруари, когато ще се състои спортното събитие.

Loews, застрахователен и енергиен холдинг, основан от Тиш, завършва проекта с разходи, които скочиха рязко спрямо първоначално планираните 35 млн. долара преди шест години. Ремонтът е част от плановете на фирмата да засили хотелиерското си поделение. То ще позволи на семейството да увеличи цените на стаите при откриването на 16 януари.

Всички мебели, килими и декорации са махнати, а по-голямата част от тях са дарени на жертвите на урагана Санди, който връхлетя района през 2012 г. 

От компанията отказаха да разкрият какви ще са цените на стаите за уикенда на финалния мач от лигата. На сайта на хотела също няма публикувани цени. В четвъртъка преди дните на финала цените започват от 989 долара. За вечерта на откриването на 16 януари цените варират между 519 и 2649 долара за апартамент.

В Манхатън като цяло цената на стая за периода от четвъртък (30 януари) до понеделник (3 февруари) е 418,93 долара средно или със 64% над съответния уикенд на тази година, сочат данни на Orbitz Worldwide Inc. В Ню Джърси, на 10 мили от мястото, където ще се играе мачът за суперкупата, стаите струват средно 335,74 долара или над три пъти повече в сравнение със същия период на предходната година.

Според експерти в Манхатън има място за още хотели поради засиления интерес на туристите, който поддържа заетостта в хотелите на нива над 80%. За годината до септември в Ню Йорк средната заетост е била 84,3% в сравнение със 63,9% за Северна Америка като цяло, показват изчисления на STR.

На 10 декември кметът Майкъл Блумбърг заяви, че през тази година Ню Йорк ще привлече рекордните 54,3 млн. туристи. Градът е на път да постигне 55 млн. посетители годишно през 2014 г., допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още