IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Moody’s повиши рейтинга на LafargeHolcim

Компанията вероятно ще спести около 120 млн. долара от плащания по дългове

18:04 | 11.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

LafargeHolcim Ltd., производителят на цимент, който се оформи след сливането на двете компании Lafarge и Holcim през миналия месец, вероятно ще спести около 120 млн. долара от плащания по дългове през следващите четири години, след като рейтингът на облигациите беше повишен от Moody’s Investors Service Inc., съобщава Bloomberg.

Това проправя пътя към намаляване на плащанията по купоните със 125 базисни пункта. Върху седем емисии, деномирани в евро и британски лири и възлизащи на 4,3 млрд. долара с падеж през 2019 г., вече няма да се добавя премия, която по принцип се изисква при рейтинг "junk".

LafargeHolcim има по-силен кредитен профил от Lafarge, твърди Moody’s.

Рейтинговата агенция повиши оценката си за компанията, след като Standard & Poor’s и Fitch Ratings Ltd. вече го направиха. Рейтингът отразява и плановете на новата компания да продава активи и да намали дълга си.

Moody’s повиши рейтинга на дълга на Lafarge до Ваа2, две нива над „junk”, посочва в изявление на агенцията. S&P пък повиши рейтинга на производителя на цимент до еквивалентния рейтинг ВВВ на 6 август. Fitch от своя страна оцени Lafarge с ВВВ-, най-ниския инвестиционен рейтинг, през миналия месец.

Базираната в Цюрих LafargeHolcim за момента не е предоставила коментар по въпроса.

Повишаването на купонните плащания по облигациите на Lafarge бе в резултат на решение на S&P от 2011 г., с което агенцията свали рейтинга на компанията до ниво „junk”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още