Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

IKEA отлага с още една година навлизането си в Южна Америка заради пандемията

Магазинът в чилийската столица Сантяго трябва да отвори врати през първото полугодие на 2022 г.

IKEA отлага с още една година навлизането си в Южна Америка заради пандемията

 Снимка: Nicolas Axelrod/Bloomberg

Първият магазин на IKEA в Южна Америка ще отвори врати през 2022 г. в Сантяго, а не догодина, както беше планирано предварително, тъй като COVID-19 и инициативите за ограничаване на разпространението му са забавили строителството, съобщи новият ръководител на глобалния франчайз на гиганта в търговията с мебели, цитиран от Ройтерс.

Дългогодишният ръководител и мениджър по разрастването в IKEA Конрад Грус ще стане през юни официален ръководител на франчайзъра Inter IKEA Systems, след като от февруари беше негов заместник-директор, когато предшественикът му оглави Inter IKEA Group.

През 2018 г. компанията обяви планове да навлезе в Южна Америка с Falabella в Чили, първият й нов франчайз от над десет години, като целта беше той да включва най-малко девет магазина и операции по електронна търговия в Чили, Колумбия и Перу през идните десет години, започвайки от чилийската столица през 2020 г. Впоследствие откриването в Сантяго беше отложено за 2021 г., а сега – за първото полугодие на 2022 г.

Още по темата
“Ще има известно забавяне. Сега планираме откриване през 2022 г. и това също така се дължи на факта, че в момента строителството не може да продължи, а повечето хора работят от вкъщи като в много други страни“, съобщи Грус.

Пандемията не е засегнала плановете на IKEA за експанзия, включително в Южна Америка, допълни той.

Inter IKEA има 12 франчайза, от които най-голяма е Ingka Group, следвана от Dairy Farm. Тя също така отговаря за разработването на продукти и доставките и генерира повечето приходи от продажби на стоки на търговците й на дребно и около 5% от таксите за франчайз.

Към момента IKEA има 442 магазина на 54 пазара в Европа, Северна Америка и Азия. Около 350 магазина, които бяха временно затворени заради пандемията, постепенно се отварят отново.

Компанията планира да отвори отново останалите сто магазина в идните седмици, съобщи говорител на IKEA Group.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Таванът на наемите в Берлин не спира инвестициите в имоти на големите корпорации