IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Immofinanz Group продава Hilton Vienna Danube

Сделката е сключена на цена, надхвърляща балансовата стойност на имота

17:46 | 03.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Immofinanz Group продава Hilton Vienna Danube

Immofinanz Group обяви, че е на път да приключи продажбата на хотел Hilton Vienna Danube за 48,4 млн. евро на дъщерно дружество на Internos Real Investors Kapitalanlagegesellschaft, Франкфурт на Майн, съобщи онлайн изданието Property Magazine.

Сделката, която е в крак със стратегията на фирмата да излезе от бизнеса с хотели, е сключена на цена, надхвърляща балансовата стойност на имота. Страните са се договорили да не разкриват повече подробности. Консултант по сделката е Jones Lang LaSalle. 



"Възнамеряваме напълно да се изтеглим от хотелския сегмент и използваме сегашния пазар, който е привлекателен за продавачите. След печелившата продажба на Grand Hotel Kempinski в Санкт Мориц през февруари тази година, последната сделка ни приближава към целта ни да приключим бизнеса си с този клас активи", обяснява Едуарт Зехетнер, главен изпълнителен директор на Immofinanz Group. "Търсенето на първокласни имоти се подклажда от резервираните прогнози за икономически растеж, ниските лихви и вярването на много участници на пазара, че тази ситуация няма да се промени в близко бъдеще", допълва той.

В момента портфейлът от хотели на Immofinanz Group се състои само от един обект: Leonardo Viena. Той също е на пазара, след като бе ремонтиран.

Hilton Vienna Danube е открит през 2003 г. и има 367 стаи, включително 24 апартамента. Договорът за наем с Hilton Group, която управлява 4-звездният хотел, бе удължен с още 20 години през 2011 г. Хотелът се отличава с местонахождението си на брега на р. Дунав. Сградата бе напълно ремонтирана и обновена през 2010 и 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още