IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имотното подразделение на Уорън Бъфет навлиза на пазара в Испания

HomeServices ще се съсредоточи върху покупките и продажбите на жилища от среден и висок клас

11:16 | 16.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Конгломератът Berkshire Hathaway, който е собственост на инвеститора Уорън Бъфет, навлиза на испанския пазар на жилища среден и висок клас, съобщава испанският вестник Expansion.

За целта подразделението за недвижими имоти на компанията - HomeServices, е подписало споразумение с испанската компания Larvia, собственост на групата за недвижими имоти Petrus, която ще бъде съдружник на Бъфет в страната.

„Ние сме най-големият брокер на недвижими имоти в САЩ. Имаме 50 хил. служители и над 1400 офиса, а през 2018 г. приходите от продажби на компанията достигнаха 114 млрд. долара. Имаме представителства в европейски страни като Великобритания и Германия, както и в Дубай и на редица азиатски пазари. В стремежа ни за глобално разширяване Испания винаги е била приоритетна цел“, казва в интервю за Expansion Клаудио Пратико, генерален директор на Berkshire Hathaway HomeServices (BH HS).

Както и в останалите страни, в които присъства, подразделението за недвижими имоти на Бъфет е избрало местен партньор, който познава добре местния пазар. Компанията Larvia е основана през 2012 г. и има над 50-годишна история. „Процесът продължи повече от една година, тъй като първите срещи започнаха през октомври. След това ни уведомиха, че имат вълнуващ проект и искат партньор с широка експертиза на пазара, за да го осъществят“, разказва Бруно Рабаса, делегиран съветник в Larvia.

„Моментът е идеален за задействане на проекта, тъй като пазарът на недвижими имоти в Испания се възстанови от кризата и продължава да расте. Испания продължава да е една от основните европейски дестинации с голямо търсене от инвеститори от цял свят“, допълва Рабаса.

HomeServices ще се насочи към покупка и продажба на имоти от среден и висок клас (на цена от 600 хил. евро за апартаменти в Мадрид и от два милиона за еднофамилни жилища). “За нас е много важно да сме в Испания, защото клиентите го изискват“, казва Пратико.

След подписването на споразумението HomeServices ще се възползва от мрежата от агенции за недвижими имоти на Larvia в Мадрид и Барселона за навлизането си на пазара. Компанията на Бъфет си поставя за цел да удвои или утрои първоначалната си мрежа от агенции в идните 18 месеца.

„Имаме амбициозен план за растеж на други места, където виждаме потенциал, като Коста дел Сол и островите. Растежът в дългосрочен план е заложен в нашето ДНК. Целта ни е да се превърнем в абсолютни лидери на пазара, не само от гледна точка на местни продажби, а и в международен план“, отбелязва Пратико. Той уточнява, че срокът, който компанията му си поставя за постигането на тази цел, е между пет и десет години.

Американската компания ще предложи маркетинговите си и технологични инструменти, както и голямата си мрежа от клиенти. Имотите на Larvia ще бъдат показани в цял свят, включително в основните комуникационни канали, уеб сайтове и печатни медии на групата Bershire Hathaway.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още