IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалното строителство остава съществено на повечето водещи пазари в САЩ

Очаква се в близко бъдеще наемната активност да се забави, но така или иначе около една трета от площите в стореж вече са отдадени

13:57 | 27.04.20 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Индустриалното строителство продължава на повечето американски пазари въпреки икономическите смущения, причинени от COVID-19, посочва се в доклад на консултантската компания CBRE, цитиран от онлайн изданието World Property Channel.

Обемите на строителството на индустриални имоти са били „съществени“ на 16 от 20-те водещи пазари на индустриални имоти в Страната на неограничените възможности.

Строителството е спряно само във Филаделфия, Ню Джърси и Оукланд. В Ню Джърси и Пенсилвания обаче могат да бъдат предоставени дистрибуторски центрове, които ще съхраняват основни продукти.

Спекулативните строителни проекти до голяма степен бяха задържани, което ще доведе до недостиг на предлагане на качествени площи. Това ще се отрази негативно на пазара през 2021 г. Това може да доведе и до спад на незаетите площи през втората половина на 2021 г., ако се приеме, че бизнес активността ще се възстанови дотогава.

Докато строителството продължава обаче, сроковете за реализация на проектите се забавят поради някои предизвикателства, например извършване на проверки на място, намаляване на строителните екипи заради изискванията за социална дистанция и закъснения при доставката и транспортирането на строителни материали.

„Предизвикателствата в строителството остават на този пазар, но като цяло процесът е стабилен и има и трайно търсене на складови и дистрибуторски съоръжения“, казва Джеймс Бриз, старши директор на отдела за промишлени и логистични изследвания на CBRE.

Той прогнозира забавяне на наемната активност в близко бъдеще, но пък една трета от строителния продукт вече е отдадена под наем. Поради това се очаква умерено увеличение на свободните площи в следващите тримесечия в рамките на тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още