Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Институционалните инвеститори показват силен апетит към имоти през 2022 г.

Над 40% от планираните инвестиции ще бъдат насочени към Европа

Институционалните инвеститори показват силен апетит към имоти през 2022 г.

Снимка: Amir Hamja/Bloomberg

Институционалните инвеститори планират да инвестират най-малко 68,2 млрд. евро в имоти по света през тази година, показва допитване за намеренията за инвестиции през 2022 г. на компаниите ANREV, INREV и PREA.

Повечето от този нов капитал идва от европейски инвеститори с 52%, а техните колеги в Северна Америка и Азиатско-Тихоокеанския регион съставляват съответно 26% и 21%. Очаква се фондове да заделят още 8,5 млрд. евро, с което общата сума ще достигне най-малко 76,7 млрд. евро.

От тях 31,5 млрд. евро се очаква да бъдат инвестирани в недвижими имоти в Европа през идните две години.

На глобално ниво 62 на сто от анкетираните инвеститори са заявили, че пандемията от COVID-19 няма да повлияе на инвестиционните им планове за 2022 г. С разминаване от 120 базисни пункта между настоящи (8,9%) и целеви (10,1%) инвестиции в недвижими имоти институционалният капитал изглежда ще продължи да се насочва към този клас активи през идната година, а 61 на сто от анкетираните инвеститори очакват вложенията им в недвижими имоти да нараснат през идните две години.

През 2022 г. 41% от планираните вложения на капитали ще бъдат насочени към Европа, а 39 на сто ще отидат към Северна Америка (само САЩ). Други 19% ще бъдат инвестирани в Азиатско-Тихоокеанския регион.

От очаквания общ обем на институционалните инвестиции през тази година 41% са заделени за нелистнати фондове за инвестиции в имоти, а 30 на сто са планирани за други нелистнати инвестиционни компании в недвижими имоти.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Световните марки продължават да залагат на физическите магазини