IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в бизнес имоти в Румъния достигнаха връх след кризата

За деветмесечието сделките с имоти в страната са за над 800 млн. евро,което е повече от годишните обеми от 2008 г. насам

18:22 | 14.11.14 г.
Инвестициите в бизнес имоти в Румъния достигнаха връх след кризата

Сделките с бизнес имоти в Румъния, подписани през третото тримесечие на годината, достигат стойност от 377 млн. евро, а общите инвестиции за първите девет месеца се оценяват на 809 млн. евро, сочат данни на консултантската компания JLL Romania.

Стойността за 9-те месеца надхвърля „която и да било от годишните стойност от 2008 г. насам“ и е „ясен знак, че Румъния се завърна на картата на международните инвеститори“, както за съществуващите играчи, така и за нови такива, пише в анализа на JLL, цитиран от румънското издание Business Review.

Офис площите са доминирали при сделките с бизнес имоти през първото полугодие, но през третото тримесечие се наблюдава завръщане  на сделките с търговски имоти.

Най-голямата сделка през третото тримесечие е покупката на 12 търговски имота от Auchan за около 280 млн. евро. Освен сделката на Auchan през периода има още три сделки с търговски имоти.

„И в трите сегмента на пазара на бизнес имоти (офиси, търговски и логистични площи) се наблюдава значително увеличение на инвеститорския апетит и инвестиционните обеми ще продължат да нарастват до края на годината“, прогнозират от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още