IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в търговски имоти в Европа достигнаха 32 млрд. евро

Половината от средствата са вложени в търговски центрове, обясняват от DTZ

18:01 | 20.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: архив Ройтерс</p>

Снимка: архив Ройтерс

Инвестициите в търговски имоти в Европа продължават да се увеличават, като за деветте месеца на годината те са се вдигнали с 47% в сравнение със същия период на миналата година. Това сочат данните на консултантската компания DTZ, цитирани от Property Magazine. Според доклада обемът на инвестициите в сектора е достигнал 32 млрд. евро през деветте месеца на годината.

Най-много сделки са сключени на пазарите във Великобритания и Германия, които формират съответно 38% и 21% от общите инвестиции в сектора.

С най-голям подем пък е Южна Европа, където се наблюдава увеличение с 209% на инвестициите в търговски имоти през деветте месеца на годината. Придобиванията в региона са били за 5 млрд. евро, обясняват консултантите.

В момента инвестиции се правят основно в търговските центрове и на тях се дължат повече от половината от вложенията. Пазарът на търговски центрове във Великобритания продължава да бъде изключително оживен, като на него се падат 36% от инвестициите за цяла Европа. Южната част на континента е на второ място по активност и на нея се падат 19% от общия обем вложения.

Инвеститорите са основно компании от същите държави, а чуждестранните вложения в придобиване на търговските центрове са за 2 млрд. евро общо.

От компанията прогнозират, че инвестициите ще достигнат 51 млрд. евро до края на годината, а очакванията за 2015 г. са ръстът да продължи до 61 млрд. евро. Конкретно в изграждане и придобиване на търговски центрове се очаква да бъде вложена половината от тази сума.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още