IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститори притискат Macy's да продаде магазините си

Хедж фондове искат веригата да се възползва от растящия пазар и да увеличи дивидента за акционерите

09:17 | 03.06.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Натискът на инвеститорите идва заради решението на други компании да продадат имотите си и да се върнат в тях като наематели. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Натискът на инвеститорите идва заради решението на други компании да продадат имотите си и да се върнат в тях като наематели. Снимка: архив, Ройтерс

Няколко хедж фонда са поискали от американската търговска верига Macy's Inc да обмисли продажбата на недвижимите си имоти, включително и няколко ключови магазина, и след това да ги наеме, съобщава Ройтерс, като се позовава на запознати източници.

Натискът на инвеститорите идва заради решението на други компании да продадат имотите си и да се върнат в тях като наематели заради възхода на пазара.

Hudson's Bay Co например – компанията-майка на Lord and Taylor е Saks Inc, обяви през февруари, че ще се включи в две съвместни компании за имоти, като напрактика отвори пътя за продажбата на някои от имотните си активи.

Sears Holdings Corp също обяви наскоро, че планира да отдели 254-те си магазина в отделен фонд за имоти, за който се очаква да набере 2,5 млрд. долара.

Според източниците на информационната агенция Macy's и финансовите консултанти на компанията сериозно обмислят идеята на инвеститорите. Остават обаче опасенията за увеличаването на разходите за наеми, които биха намалили рентабилността на компанията и биха отслабили финансите ѝ.

Някои от хедж фондовете предлагат Macy's да продаде и наеме обратно само най-добрите си активи, като например топ магазина на компанията в Ню Йорк. Така тя ще може да набере средства и да увеличи дивидента за акционерите.

Това обаче е малко вероятно да се случи, защото магазинът е една от туристическите атракции на града и е важен от гледна точка стратегията за разпознаваемост на бранда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още