IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите дават тласък на бизнеса с хотели около летищата

Около летищата във Франкфурт, Париж и Амстердам се засилва строителството на хотели

17:39 | 01.03.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Строителството на хотели около летищата във Франкфурт, Амстердам и Париж се засилва, докато решението да бъде построена трета писта на лондонското "Хийтроу" предизвиква застой в развитието на местния хотелиерски бизнес. Това показва нов доклад на консултантската компания Christie + Co. и STR Global, цитиран от онлайн изданието Property Magazine.

Според експертите, въпреки че все още няма причина за паника, конкурентната заплаха спрямо доминиращите позиции на "Хийтроу" и нестабилността по отношение на новите проекти за хотели е много реална.

"Хийтроу" работи на границата на капацитета си. Политическата несигурност около изграждането на трета писта на летището или дори построяването на допълнителен летищен капацитет във Великобритания далеч от "Хийтроу" има много реален ефект върху дългосрочните изгледи за местния хотелиерски бизнес.

"Въпреки че заплахата за съществуващото предлагане на хотели е минимална, по-голямата част от строителните дейности са в застой, спекулативни са или пък не разполагат с необходимите разрешителни", твърди Андреас Скривен от Christie + Co.

В същото време районите около летищата във Франкфурт, Амстердам и Париж са нарастващ пазар за хотелиерския бранш и се радват на засилен интерес и доверие от страна на инвеститорите. Според Скривен те имат сериозен потенциал за растеж в бъдеще - летищата във Франкфурт и Амстердам отчитат увеличение на пътникопотока през последните пет години и нямат материални инфраструктурни ограничения.

Пет от четирите летища, включени в изследването, отчитат ръст на пътникопотока между 2007 и 2013 г., като единственото изключение е Мадрид. В същото време единствено хотелиерския пазар около международното летище във Франкфурт регистрира увеличение на приходите на стая, показват данните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още