IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изненадващ спад на жилищния пазар в САЩ

Средно една къща струва 361 800 долара през юни - ръст от 6,1% в сравнение със същия месец на миналата година

23:10 | 26.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bing Guan/Bloomberg</em></p>

Снимка: Bing Guan/Bloomberg

Процъфтяващият бизнес с еднофамилни къщи в САЩ изненадващо претърпява спад през юни. Броят на продадените нови сгради е спаднал през юни с 6,6% в сравнение с предходния месец до 676 000 броя годишно, както обяви Министерството на търговията в понеделник.

За май ревизираната ставка е 724 000 бройки. Експертите, анкетирани от Ройтерс, очакваха увеличение до 800 000 през юни. Средно една къща струва 361 800 долара през юни - ръст от 6,1% в сравнение със същия месец на миналата година.

Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл наскоро посочи, че цените на жилищата бързо се покачват, и то в цялата страна, но нямало признаци на опасност като в началото на финансовата криза, тъй като бизнесът не се подхранвал от рискови заеми, както беше тогава. Независимо от това централната банка възнамерява да се запознае със ситуацията на жилищния пазар на редовната си среща по паричната политика през тази седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:13 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още