Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Жилищният пазар в Амстердам излезе от зимния сън

Средната цена на жилищата в града е нараснала с 4,4% в края на годината

Жилищният пазар в Амстердам излезе от зимния сън

Снимка: Pixabay.com

След кратко затишие жилищният пазар в Амстердам отново расте.

Средната цена на жилищата в града е нараснала с 4,4% и е достигнала рекордните 481 хил. евро (534 хил. долара) през четвъртото тримесечие на миналата година спрямо същия период на 2018 г., сочат данни на асоциацията на агентите на недвижими имоти NVM. Това е първото нарастване на цените от три тримесечия насам, предава Bloomberg.

Бързото повишаване на разходите за живот през последните години накара местните власти да се намесят на пазара. Градът в сътрудничество с националното правителство очерта планове за улесняване на достъпа на домакинствата с ниски и средни доходи до по-евтини жилища.

Още по темата

Освен увеличаване на броя на наличните имоти холандският град проучва и възможността да забрани на собствениците да отдават  под наем новопостроени жилища. Целта е да се попречи на инвеститорите да изтласкат купувачите от средната класа от пазара чрез изкупуването на апартаменти.

В цялата страна цените на имотите са нараснали с 8% през четвъртото тримесечие спрямо година по-рано до 326 хил. евро. Това е повишение с 3,3% спрямо предходните три месеца, докато в Амстердам ръстът е достигнал 6,9%.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Регулациите заради COVID-19 променят динамиката между собственици и наематели