Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Жилищният регулатор в САЩ удължи мораториума за принудителни извеждания от дома

Той ще остане в сила до 30 септември тази година

Жилищният регулатор в САЩ удължи мораториума за принудителни извеждания от дома

Снимка: Rachel Wisniewksi/Bloomberg

Американският жилищен регулатор обяви в четвъртък, че удължава до края на септември мораториума върху принудителните извеждания от многофамилни жилища, подкрепени от компаниите за ипотечно кредитиране Fannie Mae и Freddie Mac.

Ходът на Федералната агенция за жилищно финансиране (FHFA) се отнася за всички собственици на имоти в многофамилни сгради, които са поискали отсрочка на плащанията по ипотечни кредити заради финансови затруднения.

Още по темата
Въз основа на удължаването, което ще е в сила до 30 септември, тези собственици на имоти не могат да принуждават наематели да напускат жилището си заради неплатени наеми или да налагат лихви за неплатени наеми.

Това е третият път, в който FHFA удължава подобен мораториум в опит да предостави облекчение на изпитващи затруднение собственици и на наемателите на фона на коронавирусната пандемия. Настоящият мораториум трябваше да изтече в края на юни преди удължаването му.

Новото облекчение е задействано в рамките на по-широките усилия на правителството за ограничаване на принудителните извеждания от жилището. В сряда федерален апелативен съд отказа да отмени отделен национален моратириум върху принудителните извеждания от жилища, установен от Центъра за контрол и превенция на заболяванията.

Панелът от трима съдии съобщи, че няма да подкрепи решение на по-долна съдебна инстанция, според което забраната на принудителните извеждания е незаконна. Този мораториум трябва да изтече на 30 юни.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

3
 
0
 
1
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Левите правят всичко възможно да сринат америка.

Още от По света
Русия преследва IKEA заради избегнати мита за над 1 млрд. рубли