Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Живеещите под наем американци са на най-високото ниво за последните 50 г.

Една от причините е, че по-малко от половината американци могат да си позволят собствено жилище

Живеещите под наем американци са на най-високото ниво за последните 50 г.

Снимка: Архив Ройтерс

Десет години след кризата в жилищния пазар в САЩ, някои неща са се влошили, вместо да са се подобрили, пише MarketWatch.

Днес броят на американските домакинства, живеещи под наем, е на най-високото си ниво през последните 50 години, според данните на Pew Research Center.

Общият брой на домакинствата в САЩ е нараснал със 7,6 млн. между 2006 и 2016 г. Но в същото време домакинствата, които имат собствени жилища за същия период почти не са се променили, отчасти заради ехото от жилищната криза.

Броят на домакинствата, които отдават под наем дома си е намалял спрямо пика по време на имотния балон през 2006 г., но като процент тези домакинства се увеличават до близо 37% през миналата година спрямо 31% през 2006 г.

В същото време изследването показва, че определени демографски групи като млади, цветнокожи и по-малко образовани, са по-склонни да наемат жилище.

Въпреки това, наемателите също са се увеличили и сред някои групи, които по традиция по-рядко живеят под наем като белите и хората на средна възраст.

Все пак американците под 35 години най-често от всички възрастови групи наемат жилище. През 2016 г. 65% от всички домакинства под наем са били на възраст под 35- годишна възраст в сравнение с 57% преди десет години.

Една от причините толкова много хора да живеят под наем - само 45% от наемателите могат да си позволят средно по цена жилище в района, в който живеят. Покупката на дом става все по-невъзможна за живеещите в скъпи пазари като Западния бряг и Флорида. В тези части на страната едва 10% от наематели могат да си позволят ипотечни плащания, ако решат да купят жилище. 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (5)

0
 
0
 
5
julian12 до: julian12
преди 1 година
Няма профилна снимка
*някое курортче. Поправка. Много държа да се знае, че в края на думата само неграмотните употребяават Й неправилно. Аз не съм от тях.
1
 
2
 
4
julian12 до: majnata
преди 1 година
Няма профилна снимка
Бил е сигурно на студентска бригадка в някой курортче и сега се изхвърля като много знаещ. Ама ако отиде навътре из селата или гетата дето полицаите не семят да припарят и обикалят само околовръстното да събират тъмни трупове друго ще говори. Ей такива хахо дето са видяли нещо като туристи са най-знаещи.
1
 
2
 
3
majnata до: khao
преди 1 година
ти бил ли си там ?
3
 
6
 
2
khao до: george353
преди 1 година
Няма профилна снимка
леко че някой ще повярва на пропагандата ти :):) ... само някви изпаднали наркомани гладуват.
5
 
10
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Нормално за страна където над 42 милиона (13 милиона деца) гладуват: <http://www.feedingamerica.org/hunger-in-america/hunger-and-poverty-facts.html>. Тази цифра не включва бездомните, което означава още няколко милиона. От 30-те най-развити страни в света, американците са най-бедни. Бедността в Америка е два пъти по-голяма от тази на най-развитите европейски страни. Не случайно я наричат страна от третия свят измежду развитите страни.

Още от По света
Испания е новото бойно поле за достъпните жилища по света