Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Как изкуственият интелект ще промени имотите през 2020 г.?

Той ще направи имотните трансакции по-бързи, по-гладки и ще сведе до минимум измамите, прогнозира онлайн издание

Как изкуственият интелект ще промени имотите през 2020 г.?

Снимка: GettyImages

Кога за последен път търсихте информация за имот в специализираната секция на вестник? Вероятно е било отдавна. Когато цялата информация, която ви трябва, е налична на върха на пръстите ви или е на разстояние от няколко клика в телефона ви, няма причина да търсите другаде.

Факт е, че технологиите прибавиха ново измерение в имотната индустрия. От закупуването на домове до наемането или продажбата им – технологиите улесняват процесите на правене на бизнес в сравнение с предишните поколения.

Но пред нас се открива още по-голяма промяна, тъй като изкуственият интелект е напът да промени начина, по който търсим информация, общуваме и сключваме имотни сделки. 

Различни индустрии експериментират с използването на изкуствен интелект и той вече показва възможностите, които може да предостави. Дори имотната индустрия експериментира с него през последните години, но 2020 ще бъде голяма повратна точка по отношение на използването на изкуствен интелект в имотния сегмент.

Още по темата

2020 не е обикновена година, тъй като пристъпваме в ново десетилетие, а имотните компании започват да предлагат по-добри услуги, повече информация и възможности на потребителите да взаимодействат с платформата им благодарение на изкуствения интелект. Ако началото на новия век беше свързан с качването на информацията за недвижими имоти в интернет, а началото на десетилетието между 2010 и 2020 г. беше съсредоточено около предлагането на по-добри услуги онлайн, това десетилетие ще бъде насочено към включването на изкуствения интелект в имотния пазар.

Големият въпрос е как изкуственият интелект ще промени имотния бизнес през 2020 г. в реални изражения? Какви са осезаемите ползи за бизнеса с недвижими имоти и клиентите му благодарение на изкуствения интелект? Онлайн изданието customerthink.com. разказва за някои от промените, които ще настъпят в имотния бизнес, в момент, когато повече компании започват да възприемат инструменти на изкуствения интелект.

Изкуственият интелект предизвиква революция в препоръките

Всеки клиент има собствена дефиниция за „идеален имот“, когато трябва да купи или да наеме такъв. Някои харесват да живеят близо до централния бизнес квартал, а други предпочитат уединението. Някои искат имоти, които са подходящи за хора с увреждания, а други търсят забавления и разнообразни дейности наблизо. Някои искат да се установят на места, които са подходящи за домашни любимци, а други може да не желаят да живеят в квартал, пренаселен с домашни любимци.

Дори най-вещият брокер на недвижими имоти може да се затрудни да направи „съвършената“ препоръка на заинтересован купувач или наемател въз основа на точните им предпочитания. Изкуственият интелект разрешава този пъзел въз основа на предоставени данни от потребителя. Тези инструменти могат да бъдат съчетани с най-добрите препоръки. Тъй като няма никаква човешка намеса, няма шанс за пропуски или предубедени препоръки.

Изкуственият интелект вкарва бизнеса с недвижими имоти в режим 24/7

Ако притежавате имотна компания, бихте казали, че бизнесът ви вече работи в режим 24/7 чрез уебсайта ви. Това е вярно само отчасти. Макар че потенциалните ви клиенти могат да влизат и да търсят цялата информация, от която се нуждаят за имотите ви и за други предложения, няма как да получат незабавен отговор от екипа ви, ако нямате отдел за обслужване на клиенти, работещ 24 часа в денонощието.

В тази област изкуственият интелект може да предизвика сериозна промяна на имотния пазар през 2020 г. и след това. Чатботове, захранвани от изкуствен интелект, ще предлагат всякакви възможности за помощ на посетителите на сайта ви, когато служителите ви отсъстват. Днешните чатботове са силно адаптивни и могат да отговорят на всички запитвания по подобие на хората, като интерпретират точните запитвания чрез комуникация вместо да разчитат на основан на ключови думи отговор както при предишното поколение чатботове.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Растящите жилищни цени в Канада създават страх за криза на разходите за живот