IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кен Грифин прибави къща за почти 100 млн. долара към имотната си империя

Тя се намира близо до имението му в Палм Бийч, щата Флорида

17:15 | 10.09.19 г.
<p>
	Кен Грифин. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Кен Грифин. Снимка: Архив Ройтерс

Влечението на милиардера Кен Грифин към луксозните имоти не показва признаци на отслабване.

Основателят на хедж фонда Citadel е похарчил 99,1 млн. долара за къща на крайбрежието, която се намира в съседство със съществуващото му имение в Палм Бийч, щата Флорида, съобщава изданието Palm Beach Post, като се позовава на запознати със сделката източници.

Грифин постави рекорд в САЩ тази година, след като купи мезонет за 238 млн. долара в Ню Йорк, припомня Bloomberg. Това се случи само няколко дни след като той плати около 95 млн. паунда (122 млн. долара) за 200-годишно имение с гледка към Сейнт Джеймсис парк в Лондон, на по-малко от километър от Бъкингамския дворец.

„Имотните му покупки са перлите на пазарите, към които проявява интерес“, казва Джей Филип Паркър, главен изпълнителен директор на подразделението във Флорида на имотната компания Douglas Elliman Real Estate.

Къщата в Палм Бийч се намира малко на север от имението на Грифин на брега на океана, съобщава Post. Новият му дом с осем стаи и площ от 14 декара е построен през 2000 г. и за последен път е бил продаден през 2017 г. за 77,1 млн. долара.

Палм Бийм се превърна от локация за втори жилища в място, което хора с голямо нетно богатство избират за основния си дом. Покупките на имоти на стойност 20 млн. долара са се превърнали в нещо съвсем обичайно, казва Паркър, който не е участвал в сделката на Грифин.

Общата стойност на притежаваните от милиардера имоти във Флорида достига 350 млн. долара, съобщава Palm Beach Post. Цената на всичките му големи покупки на жилища надхвърля 700 млн. долара, сочат изчисления на Bloomberg.

Нетното богатство на Грифин се оценява на 9,9 млрд. долара според Индекса на милиардерите на Bloomberg, което го поставя сред 500-те най-богати хора в света. Само тази година имуществото на милиардера е нараснало с 1,1 млрд. долара, сочи индексът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Koger
преди 3 години
Поне да беше нискоенергийна или пасивна къща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още