IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кипър одобри законопроект за отчуждаване на имоти на длъжници

С одобряването на закона страната ще може да получи поредния транш от финансовата помощ

14:19 | 07.09.14 г. 1
Кипър одобри законопроект за отчуждаване на имоти на длъжници

Кипърският парламент одобри законопроект, с който значително ще се улесни отчуждаването на недвижимо имущество на длъжници на банки, предаде ИТАР-ТАСС.

Законопроектът, подготвен под натиска на международните кредитори, бе одобрен вчера с 47 гласа след продължили дни наред остри дебати. С одобряването на закона страната ще може да получи поредния транш от финансовата помощ за Кипър.

Новият закон се смята за ключов в предприеманите от властите усилия за възстановяването на нормалната дейност на банките, основният проблем на които в момента е огромният обем на необслужваните кредити.

Тройката международни кредитори (Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд) заяви, че ако законопроектът за отчуждаването на имущество на длъжници не бъде приет, няма да одобри отпускането на поредния транш от финансовата помощ в размер на 436 милиона евро.

Република Кипър, която бе на ръба на фалита, получи през март 2013 г. заем в размер на 10 милиарда евро от тройката в замяна на прилагането на строги антикризисни мерки.

(БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
bulgarian lev
преди 9 години
Това което лакеите на мафията в Бг никога няма да направят. А е лесно - я да видим хората с невърнатите милиончета, хоп, вземаме им всичко, те обикновено имат доста, но са на името на майка им или често на друго име. Имам предвид един дебеличък господин с не особено интелигентна визия. Та е трудно отчуждаването, но има начини и това да се реши. Закони просто трябват, но няма кой да ги приеме, защото у нас законите се творят от покварена върхушка жадна за власт хамелеони под различни партии и идеи, но в крайна сметка обикновени престъпници!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още