IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай ще се опита да измести Airbnb на японския пазар

Япония ще привлича все повече туристи в очакване на домакинството на Олимпийските игри през 2020 г.

12:23 | 06.10.17 г.
<p>
	Токио. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Токио. Снимка: Архив Ройтерс

Чрез своята платформа Tujia Китай ще се опита да измести Airbnb на пазара в Япония, съобщава Bloomberg. Китайската платформа е най-голямата в страната за отдаване под наем на ваканционни имоти. Плановете ѝ са до две години да увеличи 10 пъти имотите, с които оперира в Япония, и така да отговори на бума на туристическата индустрия в региона.

Базираният в Пекин стартъп Tujia се надява да увеличи броя на имотите, които предлага в Япония – от 10 хил. днес на 100 хил. до 2019 г. Половината от предлаганите днес имоти са собственост на китайски инвеститори, коментират още от компанията.

Недвижимите имоти в Токио, Осака или Киото се оказват по-евтини от имотите в градове като Пекин или Шанхай. Това е стимул за китайските инвеститори да купуват жилища в Япония.

Като част от посоките на развитие от Tujia планират и покупка на собствени имоти, които да отдават под наем на туристи.

Пазарът на споделено използване на жилищни имоти в Япония расте бързо, след като правителството премахна пречките пред развитието му по-рано тази година, посочва още Bloomberg. Страната се радва на туристически бум в последните месеци. През първите осем месеца на годината 18,9 млн. души са посетили Япония, което е ръст от 18 на сто. Големият брой туристи обаче поставя под натиск хотелите.

Япония тепърва ще се радва на туристически посещения, а през 2020 г. туристите вероятно ще надхвърлят 40 млн. души, привлечени от летните Олимпийски игри. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още