Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Китайците купуват все повече имоти в Париж

Те изместват италианците като най-активните чуждестранни купувачи на недвижими имоти във френската столица

Китайците купуват все повече имоти в Париж

Снимка: Архив Ройтерс

Китайците не са почитатели само на френските земеделски земи, а също и на недвижимите имоти във Франция, особено в Париж, съобщава френският вестник Le Figaro.

От дълго време италианците бяха на първо място сред най-активните чуждестранни купувачи на имоти във френската столица, а през 2018 г. към тях се присъединиха и американците.

През първото тримесечие на тази година китайците направиха пробив с над 14% от придобитите имоти от граждани на Китай, показва изследване на нотариуси от Парижка област.

Още по темата
„Регистрирахме рекордни равнища в трети и осми район, където китайците са със силно присъствие“, казва нотариусът Тиери Делесал.

В осми район китайските купувачи съставляват над 10% от покупките на недвижими имоти от чужденци през първото тримесечие. В трети район, където живее най-старата китайска общност в Париж, делът им достига 17%.

Китайците изпреварват италианците и заради по-стриктното законодателство в Италия по отношение на второто жилище в чужбина. „Италианците, които до този момент наводняваха пазара във втори район, вече са продавачи“, отбелязват Лоран Бенан и Жан-Батист Мола от имотната агенция Foncia. Въпреки това италианците заемат второто място в класацията на най-активните чуждестранни купувачи на имоти в Париж с 12,9%.

Китайците са в топ три на най-активните купувачи на имоти и на пазара на къщи в област Пети Курон в Нормандия, където над 17% от продадените имоти са били придобити от чужденци. Те се нареждат до португалците и румънците.

„За разлика от френските купувачи, които придобиват имоти чрез компании, гражданите на тези три страни сами вършат работата си. В резултат на това предложенията им са по-интересни за продавачите“, казва Тиери Делесал.

Въпреки че остават малцинство, чужденците, които придобиват имоти във Франция, са все по-активни. В региона Ил дьо Франс, Северна Франция, е отбелязан нов рекорд – 11,3% от трансакциите с недвижими имоти са били осъществени от чужденци.

В Париж 7,9% от продадените недвижими имоти са били закупени от чужденци, което е много близо до последния рекорд от 8,7%, отбелязан през 2015 г.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Hilton отваря 11 нови луксозни хотела до края на годината