IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайска компания придобива собственика на веригата хотели Radisson

Китайските компании засилиха активността си на глобалния пазар на сливания и придобивания

17:03 | 28.04.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Апетитът на китайските компании за придобиване на глобални хотелски вериги не отслабва, пише CNN. Въпреки че групата инвеститори, водени от китайската застрахователна компания Anbang, се отказа от Starwood Hotels & Resorts, днес беше обявена друга интересна сделка в сектора.

Китайската HNA Tourism Group се е споразумяла да погълне Carlson Hotels, собственика на веригата хотели Radisson, съобщават от компанията. Стойността на сделката не се разкрива.

HNA Tourism Group е част от конгломерата HNA, който развива бизнес в сферата на авиацията и финансите.

Carlson притежава повече от 1 400 хотела по целия свят.

Това не е единствената китайска сделка в хотелския сектор в момента. Anbang може и да изгуби от хотелската верига Marriott International в битката за Starwood, но в момента е в процес на придобиване на Strategic Hotels & Resorts за 6,5 млрд. долара от инвестиционната компания Blackstone Group.

Преди това китайският застраховател придоби емблематичния хотел в Ню Йорк Waldorf Astoria за 1,95 млрд. долара.

Китайските компании засилиха активността си на глобалния пазар на сливания и придобивания. От началото на годината обемът на сделките достига рекордни равнища на фона на забавящата се китайска икономика.

Освен че им предоставят възможности за доходоносна експанзия, сделките в чужбина са и пряк път към китайските туристи, които харчат все повече при пътуванията си извън родината. През миналата година китайските туристи са похарчили 215 млрд. долара в чужбина, което е с 53% повече спрямо 2014 г., показват данни на Световния съвет по туризъм.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още