IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой движи възхода на пазара на недвижими имоти в Дубай

Как ще се отрази предстоящото световно изложение Expo 2020 на държавата от Близкия изток, коментира Христо Христов от Berkshire Hathaway HomeServices Gulf Properties

12:25 | 30.09.19 г.
Кой движи възхода на пазара на недвижими имоти в Дубай

За пръв път наблюдаваме толкова гъвкаво предлагане от страна на строителните компании и банките на имотния пазар в Дубай. Това каза Христо Христов от агенцията за недвижими имоти Berkshire Hathaway HomeServices Gulf Properties, в предаването „ИмоТиТе“ на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му повечето инвестиции в Дубай се генерират от чуждестранни инвеститори.

„Тенденцията е за увеличаване на инвеститорите от азиатските държави, предимно от Китай. Това започна, след като двете страни подписаха множество международни спогодби“, обясни Христов.

Според него страните от бившия Съветски блок, Италия и Великобритания са европейските държави с най-силни позиции на дубайския пазар.

Христов добави, че строителните предприемачи и банките работят съвместно, за да предложат възможно най-ефективния продукт на крайния потребител.

„Наблюдава се абсолютно зануляване на административната такса от страна на правителството. Много от предприемачите, които предлагат нови продукти на пазара, поемат разходите за първите между три и пет години по отношение на сервизните такси“, посочи експертът.

По думите му възходът на пазара на недвижими имоти в Дубай ще продължи, задвижван от икономическото състояние на държавата и предстоящото световно изложение Expo 2020, което ще се проведе в страната.

Повече от разговора в студиото вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още