Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Компаниите за споделени офиси с нова инициатива за безопасност на работното място

Световни лидери в този офис сегмент сформират специален съвет, който създава наръчник с конкретни стъпки за здравето

Компаниите за споделени офиси с нова инициатива за безопасност на работното място

Снимка: Mike Short/Bloomberg

Повече от 20 от най-големите световни компании за споделени офиси се координират по нечуван преди кризата начин, за да спасят бизнеса си, пише Wall Street Journal.

Фирмите, сред които са  Industrious и Convene в САЩ, JustCo от Сингапур и IWG PLC във Великобритания, сформират нова организация - Съвет за готовност на операторите на работното място.

Още по темата
В него влизат и големи наемодатели, като Hines и Jamestown LP, дизайнерски компании и водещи епидемиолози.

Членовете на организацията обявяват, че  тази седмица групата ще  опише конкретни стъпки, които те ще предприемат, за да направят работните места по-безопасни, включително проследяване на контакти, дезинфекция и социално дистанциране.

Например Convene си партнира с Eden Health - фирма, която помага на работодателите да се ориентират по застраховките и други въпроси, свързани със здравеопазването - в система за скрининг с приложение за самостоятелно администриране на температурни проверки.

В Мексико офисите на IOS разработват нова позиция, която има отношение към сътрудничеството с персонала, наел работни места. Новоназначените служители ще са облечени със специални костюми и ще отговарят за дезинфекцията на всички посетители и работещи.

Операторите на споделени пространства обмислят въвеждането на предварителни резервации за всички зони за срещи.

Компаниите в новата организация оприличават усилията си на тези на автомобилните компании, споделящи технологии и данни, за да направят колите  по-устойчиви на катастрофи.

„Можем да се конкурираме за други неща, но не и за здравето и безопасността“, казва Джейми Ходари, който е организирал новото формирование.

Един забележителен отсъстващ от групата е WeWork, най-голямата компания за споделени пространства в САЩ. Говорителят и коментира в имейл, изпратен до изданието, че тя е против присъединяването към подобна организация, тъй като е започнала да изпълнява планове за безопасно завръщане на работното място още в началото на април.

Още по темата

Организацията създава наръчник със съвети и препоръки към членовете, но не се предвиждат санкции за тези от тях, които не ги следват.

Необичайното сътрудничество между тези конкурентни фирми показва колко разразилата се пандемия застрашава нейния бизнес модел и поставя под натиск финансите им.

В момента компаниите от този сегмент на офис пазара са в разгара на дебата кога и как наемателите им да се върнат на работните си места на фона на облекчаването на ограничителните мерки.

Ходари посочва, че е започнал да се обръща към ръководителите на други такива компании и е установил, че повечето са изненадващо възприемчиви към съвместната работа по насоки за управление на връщането в офисите.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Недостиг на жилища за продажба застрашава възхода на пазара в САЩ