IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консорциум, воден от Allianz, може да закупи Tank & Rast за 3,5 млрд. евро

Очаква се сделката между инфраструктурното подразделение на германския застраховател и германска верига за услуги по магистралите да бъде обявена днес

14:12 | 03.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Консорциум, воден от Allianz, може да закупи Tank & Rast за 3,5 млрд. евро

Консорциум начело с инфраструктурното подразделение на германския застраховател Allianz ще похарчи повече от 3,5 млрд. евро, за да придобие германска верига за услуги по магистралите, която преди десетилетие се продаваше за сума, по-малка с близо една трета от обявената сега. За това съобщава MarketWatch, като се позовава на лица, запознати с процесите.

Базираната в Мюнхен Allianz Capital Partners (ACP) предложи най-високата цена за веригата ресторанти и бензиностанции Tank & Rast GmbH, оперираща по автомагистралите. Купувачът може да обяви сделката най-рано в понеделник, твърдят анонимните лица.

В екипа на ACP влизат Abu Dhabi Investment Authority, канадският инвеститор в инфраструктура Borealis и инфраструктурното подразделение на презастрахователя Munich Re.

Сделката, която е една от най-големите в историята на германската инфраструктура, хвърля светлина върху стратегиите за продажби и обратни изкупувания на някои инвеститори в инфраструктурни проекти и на някои фондове за частни капитали.

ACP и още двама инвеститори продадоха Tank & Rast на базираната във Великобритания компания за частен капитал Terra Firma Capital Partners през 2004 г. за 1 млрд. евро. Terra Firma, основана от бившия банкер в Goldman Sachs Inc. Гай Хендс, по-късно продаде половината от своя дял в компанията на инвестиционното подразделение на Deutsche Bank - RREEF.

Terra Firma и RREEF предложиха Tank & Rast, която оперира около 350 бензиностанции и 390 пункта за услуги по германските автомагистрали, за продажба по-рано тази година.

Консорциумът, воден от ACP, излезе с най-добра оферта спрямо други две конкурентни предложения. China Investment Corp., както и консорциум, начело с инвестиционното подразделение на Macquarie Capital, отправиха оферти през последната седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още