IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидерът на Hyatt е оптимист за възстановяването на туризма

Разпространението на ваксините дава все по-голяма надежда на хотелиерите

17:10 | 12.03.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Billy H.C. Kwok/Bloomberg</em></p>

Снимка: Billy H.C. Kwok/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Hyatt Hotels Марк Хопламазян заяви, че е оптимист за възстановяването на хотелската индустрия, подкрепено от пътуванията за отдих, след като ваксините срещу коронавируса стават все по-разпространени, пише CNBC.

Въпреки че през следващите няколко месеца резервациите ще продължат да се сблъскват с насрещни ветрове, все повече потребители са готови да поемат на път, посочва той.

„Виждаме, че от тук има ясен път към възстановяването“, коментира Хопламазян. „Оптимист съм, че туризмът ще се възстанови напълно“, допълва той.

През 2020 г. хотелската индустрия беше опустошена, след като както бизнес пътуванията, така и тези за отдих се сринаха в допълнение към рестрикциите за международните пътувания, които целяха да ограничат разпространението на коронавируса.

От началото на 2021 г. нетните резервации записват стабилен ръст, а заетостта на местата в индустрията показва сигнали за възстановяване. През последната седмица на февруари заетостта е била под 50%, което е над 22-та процента от април миналата година, допълва той.

Базираната в Чикаго Hyatt е установила, че много от тези нови резервации са за пролетните почивки в курорти и дестинации като Карибите и Мексико. Настаняването за бизнес и срещи показва признаци на възстановяване, но някои потребители започват да резервират ваканционните си пътувания за по-късно тази година, посочва Хопламазян.

Въпреки че вътрешните пътувания нарастват, пазарите, които зависят от международните посетители, ще продължат да имат трудна година, твърди той.

Туристическият сектор беше една от частите на икономиката, които бяха най-тежко засегнати от коронавирусната криза. Хопламазян, който ръководи Hyatt от 2006 г., твърди, че това е била най-лошата година за бизнеса, която той е виждал до момента. По думите му е било “емоционално опустошително“ да съкращава служители по време на пандемията. През май 2020 г. компанията обяви, че ще се раздели с 1300 от своите работници в глобален мащаб.

От началото на икономическото възстановяване хотелите отново наемат служители, но докладът от февруари на Министерството на труда показа, че работната сила в индустрията остава с 3,5 млн. души по-малко спрямо нивата отпреди пандемията. По думите на Хопламазян ще е нужно време, докато тези работни места бъдат възстановени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
SSS55
преди 3 години
Мисля, че хората вече искат да се видят с приятели. Има светлина в тунела. Пазете се и се правете на герои през лятото. Успех.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още