IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лошото време в САЩ ограничи оптимизма на строителния бранш

Едномесечният спад се оказа най-силният от създаването на индекса за жилищния пазар през 1985 г.

19:40 | 18.02.14 г.
Лошото време в САЩ ограничи оптимизма на строителния бранш

Строителите на жилища в САЩ неочаквано отстъпиха от оптимизма си за бъдещето на пазара за първи път в последните осем месеца след студеното начало на годината в Северна Америка.

Изготвяният от Националната асоциация на строителите и Wells Fargo индекс за пазара на жилища спадна до 46 пункта през февруари, разминавайки се с всички прогнози на анкетираните от MarketWatch анализатори.

Отстъплението се оказа най-силното в рамките на един месец от създаването на показателя през 1985 г. Всяко равнище над 50 пункта е индикатор за оптимизъм, докато стойностите под границата сигнализират за свиване на доверието.

"Лошите метеорологични условия в по-голямата част от страната доведоха до спад на силата на търсенето през миналия месец", заяви Кевин Кели, ръководител на Националната асоциация на строителите. Той добави също, че има недостиг на наличните строителни парцели.

Индикаторът, който проследява покупките на еднофамилни жилища, спадна с 11 пункта до 51 пункта. Прогнозният измерител за продажбите в следващите шест месеца пък изтри 6 пункта до 54 пункта.

"Този доклад е още една индикация за дълбокото въздействие, което студеното и зимно време приложи върху икономиката. Въпреки това ние очакваме това свиване да бъде временно временно и данните да покажат сравнителен отскок в дейността", заяви Милън Мълрейн, заместник-ръководител на звеното за американския пазар в TD Securities.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още