IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Macy's пристъпва към продажба на имотите си?

Веригата назначи в борда си експерт по инвестиции в недвижими имоти

11:12 | 23.03.16 г.
<p>
	Магазинът на Macy&#39;s на <span class="Lbl" id="a2.3.1.1.1.2:CaptionLong_Lbl">Herald Square в Ню Йорк. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></span></p>

Магазинът на Macy's на Herald Square в Ню Йорк. Снимка: архив, Ройтерс

Търговската верига Macy's Inc назначи в борда си Уилям Ленехан, експерт по инвестиции в недвижими имоти, на фона на засиления натиск от инвеститорите да реализира печалба от имотите си, съобщава Ройтерс.

От миналата година акционерът Starboard Value LP притиска веригата да продаде имотите си, които хедж фондовете оценяват на около 21 млрд. долара. Сред ключовите активи на компанията са и няколко магазина на основни локации в Ню Йорк.

През ноември миналата година Macy's обяви, че не проучва възможностите за формиране на инвестиционни фондове за имоти, но търси партньорства или съвместни предприятия за своите основни магазини и обектите в молове.

Компанията влезе в партньорство с Tishman Speyer и Starwood Capital Group за продажбата на няколко етажа от централния си магазин в Сиатъл и магазина на ул. "Фултън" в Бруклин.

Ленехан оглавяваше Four Corners Property Trust Inc, който беше отделен от Darden Restaurants Inc, собственика на заведенията Olive Garden.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още