IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Marriott финализира сделката за придобиване на Starwood

Компанията, която обединява 30 вериги хотели, става на практика най-голямата верига в света с над 5 800 имота и над 1,1 млн. стаи в над 110 държави

21:36 | 23.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Няколко от най-популярните брандове в туристическата индустрия вече са обединени в една хотелиерска компания. Marriott International финализира в петък сделката на стойност 13 млрд. долара за придобиването на Starwood Hotels & Resorts Worldwide, съобщи CNBC. Така са обединени марките Marriott, Courtyard и Ritz Carlton заедно със Sheraton, Westin, W и St. Regis.

Компанията, която обединява 30 вериги хотели, става на практика най-голямата верига в света с над 5 800 имота и над 1,1 млн. стаи в над 110 държави. Това означава, че една от всеки 15 хотелски стаи в света е на Marriott International.

От петък клиентите на двете програми за лоялност на Starwood и Marriott ще могат да свържат профилите си. Ако един клиент има определено ниво по едната програма, той ще получи привилегии от аналогичното ниво и в другата програма. Една точка от програмата на Starwood ще е равна на три точки от програмата на Marriott Rewards. 

Starwood обяви, че търси купувач през април 2015 г. Компанията, базирана в щата Кънектикът, се затрудняваше да расте толкова бързо колкото конкурентите си, особено що се отнася до по-малките хотели, където няма ресторанти и зали за приеми. Тези хотели обикновено се намират близо до магистрала, до летища или в офис паркове в покрайнините на града.

За да придобие Starwood, Marriot трябваше да предложи по-добра оферта от тази на китайската Anbang Insurance Group. Американските и европейските антитръстови регулатори бързо одобриха продажбата, но китайските власти забавиха реализирането на сделката с месеци.

Сделката дава повече предимства на Marriott при корпоративните пътувания, тъй като компаниите често избират една голяма верига за всичките си служители.

Marriott ще остави централната си в щата Мериленд, но не е обявила дали ще задържи офисите на Starwood в Кънектикът и Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:44 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още