Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Marriott планира да открие над 1700 хотела до 2021 г.

Хотелската верига може да пристъпи към обратно изкупуване на акции на стойност до 9 млрд. долара

Marriott планира да открие над 1700 хотела до 2021 г.

Снимка: Архив Ройтерс

Marriott International планира да открие над 1700 хотела в идните три години, съобщи компанията преди началото на деня на инвеститорите в Ню Йорк, съобщава Wall Street Journal.

До 2021 г. компанията очаква да прибави между 275 хил. и 295 хил. стаи. Тогава новите стаи може да донесат приходи от 400 млн. долара.

Още по темата
Marriott съобщи, че планът й предвижда приходите от налична стая да нараснат с между 1% и 3% на годишна основа. Компанията допълни, че до 2021 г. може да постигне печалба между 7,65 и 8,50 долара за акция.

В идните три години хотелската верига може също така да пристъпи към обратно изкупуване на акции на стойност между 7,6 млрд. долара и 9 млрд. долара.

Миналата седмица Wall Street Journal съобщи, че инвеститорът активист Land & Buildings Investment Management цели да влезе в борда на директорите на Marriott. Компанията има малък дял в Marriott и не е доволна от закупуването от хотелската верига на Starwood Hotels & Resorts Worldwide.

Запознати източници съобщиха, че според инвеститора активист Marriott има твърде много брандове в портфейла си и че не комбинира ефективно програмите за лоялни клиенти на Starwood и Marriott.

Цената на акциите на хотелската верига остана непроменена в предборсовата търговия.

През 2020 г. трябва да бъде завършено строителството и на първия хотел Marriott в София, който ще разполага с 232 стаи. В средата на април строителството на хотела получи инвестиция от 58,3 млн. евро от Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) и Пощенска банка. 

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Краят на една ера: Най-старият универсален магазин в САЩ обяви фалит