Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Marriott строи най-високия модулен хотел в света в Манхатън

168-те стаи за гости ще бъдат сглобени в завод в Полша

Marriott строи най-високия модулен хотел в света в Манхатън

Снимка: Ройтерс

Най-голямата хотелска компания в света смята, че модулните стаи за гости са от ключово значение за увеличаване на приходите й и ще помогнат на гостите да имат по-добър нощен сън, съобщава Bloomberg.

Marriott International разкри планове да издигне най-високия модулен хотел в света в квартал NoMad в Манхатън. Неговите 168 стаи за гости ще бъдат сглобени в завод в Полша, ще бъдат доставени по море и ще бъдат пренесени с камиони в Ню Йорк през нощта, когато улиците в града могат да поемат големи товари. Очаква се 26-етажният AC Hotel да бъде издигнат за 90 дни и да отвори врати догодина. Marriott иска кулата да служи като фар за предприемачи, кредитори и собственици на заводи.

Още по темата
„Целта ни е да раздвижим индустрията. Разходите и времето са наистина важни за собствениците и предприемачите. Скоростта е от голямо значение за пазара и ако можем да го задвижим, това е добре за всички“, казва Ерик Джейкъбс, главен директор по развитието за брандовете на компанията за подбрани услуги и продължителен престой за Северна Америка.

Хотелски компании като Marriott биха искали да увеличат модулното строителство, защото то може да им помогне да откриват нови обекти по-бързо, а това е ключов път за увеличаване на приходите. Методът пести време, защото строителите могат да работят на обекта, докато стаите са сглобявани в завода, казва Джейкъбс.

Финансово затруднение

Модулното строителство не е съвсем ново за хотериелската индустрия, но е твърде необичайно и не много предприемачи проявяват интерес към него. Осигуряването на финансиране може да се окаже трудно, защото проектите изискват повече разходи от традиционното строителство, казва Санат Пател, управляващ партньор в Avana Capital, която е предоставила заем от 65 млн. долара за строителството на NoMad.

В същото време производственият капацитет е ограничен и много съществуващи заводи са заети с изграждането на болници, жилища и студентски апартаменти, казва Том Хардиман, управляващ директор на Modular Building Institute.

Недостигът на работна ръка в строителството, който удължава времето за строителство, прави модулният модел особено привлекателен. Marroitt предлага финансови стимули за модулни проекти и свързва предприемачи с архитекти, подизпълнители и кредитори в опит да стимулира индустрията.

AC Hotel се строи от Concord Hospitality. Джейкъбс казва, че до пет години модулното строителство може да съставлява 25% от всички хотели на етап строеж, включващи обекти в Северна Америка на брандове като Courtyard by Marriott и Fairfield Inn & Suites.

Ползата за гостите е, че модулните стаи са по-тихи. При традиционното строителство хотелската стая обикновено има обща стена със съседната, но при модулния дизайн обикновено съществува изолирана празнина между стаите.

„Това означава, че моята стая е наистина ценна, защото е направена по-добре“, казва Пател.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Старото летище на Атина конкурира Ню Йорк по цени на имотите