IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милиардерът Лен Блаватник купи апартамент в Манхатън за 77 млн. долара

Сделката надминава предишния рекорд, поставен преди шест месеца

20:21 | 27.03.15 г. 4
<p>
	Пето авеню в Ню Йорк. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Пето авеню в Ню Йорк. Снимка: архив Ройтерс

Милиардерът с руски произход Леонард Блаватник е купил апартамент на Пето авеню в Ню Йорк за 77,5 млн. долара – рекордна цена за апартамент в Манхатън, съобщи Bloomberg.

Продавачът е Уди Джонсън, собственик на футболния отбор New York Jet, сочат данни от градския регистър за продажба на имоти в Ню Йорк.

Сделката надминава предишния рекорд, поставен преди шест месеца от създателя и изпълнителен директор на хедж фонда Millennium Management Израел Ингландър, който купи апартамент на Парк авеню за 71,3 млн. долара.

Блаватник е създател и председател на холдинга Access Industries, сред чиито активи попадат Warner Music Group и дял в най-големия производител на полипропилен в света LyondellBasell Industries NV. Нетното му състояние се оценява на 18,5 млрд. долара, според данни от индекса на милиардерите на Bloomberg.

От Access Industries са отказали коментар на сделката.

Апартаментът се намира в сграда с 24 имота, построена през 1931 г. Закупеният от Блаватник имот не се е предлагал публично за продажба. Той е с площ 622 кв. метра и има 13 стаи.

Цените на луксозните имоти в Ню Йорк са нараснали с 19% през миналата година, надминавайки другите големи градове в света, сочат данни на Knight Frank.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 1
MZ/X
преди 8 години
Каква лудост има в това да вложиш по малко от 0,5% от парите си в недвижим имот? Много по голяма лудост е да вземеш ипотечен кредит, който ще го изплащаш цял живот!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
khao
преди 8 години
дано комшиите от горе да го наводнят, дано :), и мухал да му полази банята, молци да му изедът скъпите костюми, дано :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 4
Kockata_Mitev
преди 8 години
Лудост,абсолютна лудост е това.Икономиката и пазарите наистина поемът по път който води само към едно място.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още