Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Милиони американци могат да загубят дома си заради неплатени наеми

Мораторуимът върху принудителните извеждания изтича през юли, както и допълнителните помощи при безработица

Милиони американци могат да загубят дома си заради неплатени наеми

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Милиони американци, които са пропуснали плащания на наеми заради коронавирусната пандемия може да бъдат застрашени от принудително извеждане от дома си през идните месеци, ако правителствените мерки за защитата им не бъдат удължени, съобщават икономисти и жилищни експерти, цитирани от Wall Street Journal.

Близо 12 млн. възрастни живеят в домакинства, които са пропуснали последното си плащане на наем, а 23 млн. имат малко или никакво доверие във възможностите си да направят следващото плащане, сочат седмични данни на Бюрото за преброяване на населението.

Около една трета от наемателите в страната са защитени от мораториум върху принудителните извеждания, който се отнася за имоти с федерално гарантирани ипотечни кредити. Той изтича на 25 юли. Много наематели са безработни и зависят от допълнителни седмични помощи при безработица на стойност 600 долара, които трябва да бъдат прекратени на 31 юли.

Редица градове и щати имат по-широка защита, която ще остане в сила по-дълго време. Бостън забрани принудителните извеждания от държавни жилища до края на годината. Пенсилвания удължи неотдавна мораториум срещу принудителните извеждания за неплатени наеми до 31 август.

Още по темата
Белият дом преговаря с републиканците и демократите в Конгреса за приемането на нов пакет от икономически облекчения през последната седмица на юли. Финансовият министър Стивън Манучин заяви, че допълнителните помощи при безработица намаляват стимула за връщане на работа в момент, когато икономиката започва да се отваря повторно, така че трябва да бъдат намалени.

Демократите в Камарата на представителите гласуваха през май разширяването на мораториума върху принудителното извеждане, за да покрива всички жилищни сгради, и удължаването му до края на годината.

Законопроектът включваше разширяване на помощите при безработица и помощ за плащане на наемите на стойност 100 млрд. долара. Канцеларията на сенатор Майк Крапо от Републиканската партия, който е председател на Комисията по банкиране, жилищни и градски въпроси в Сената, е отказала коментар дали републиканците имат план за запазване на хората в дома им, защото преговорите продължават.

Плащането на наем е проблем за американците, чиито работни места се изпариха, след като наложената от властите блокада затвори бизнеси от бръснарски салони до ресторанти, магазини и фитнес центрове. Над 18 млн. души получаваха помощи при безработица през последната седмица на юни.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

1
 
4
 
3
дядя Вова до: vajvaj
преди 2 месеца
Вай-вай
(въ, то турско ве),
Божка изтреще.
Някакви еретични мисли срещу метрополията и нейте светли граждани!
2
 
4
 
2
vajvaj до: дядя Вова
преди 2 месеца
Дядя Нова, ти май напълно изтреще...
:D
2
 
5
 
1
преди 2 месеца
Милиони американци могат да загубят дома си заради неплатени наеми

Аааассстигаве!
На Сияйният Град на Хълма?!
Дезинформация!
Там винаги всичко е цветя и рози!

Още от По света
Цените на жилищните имоти в Германия растат въпреки кризата