Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Молбите за рефинансиране на ипотеки в САЩ са на най-ниското си ниво от 2000 г.

Делът на рефинансиранията в седмичната ипотечна активност е достигнал най-ниското си ниво от август 2008 г. насам

Молбите за рефинансиране на ипотеки в САЩ са на най-ниското си ниво от 2000 г.

Снимка: Архив Ройтерс

Молбите за рефинансиране на ипотеки на съществуващи жилища са достигнали най-ниското си ниво от над 17,5 години, въпреки че разходите по обслужването на 30-годишните ипотечни кредити са намалели миналата седмица, показват данни на Асоциацията на банките, които отпускат жилищни кредити (MBA), цитирани от Ройтерс.

Базираната във Вашингтон организация съобщи, че сезонно изгладеният ѝ индекс за молбите на притежателите на жилища за рефинансиране е намалял с 3,8% до 958,5 пункта в седмицата до 6 юли. Това е най-ниското седмично равнище от декември 2000 г.

Още по темата

Делът на рефинансиранията в седмичната ипотечна активност е достигнал най-ниското си ниво от август 2008 г. от 34,8% от общия брой на молбите. Предходната седмица той е бил 37,2%, показват данните на MBA.

Лихвите по 30-годишните ипотечни кредити с фиксирана лихва са достигнали средно равнище от 4,76% спрямо 4,79% седмица по-рано, допълва същият източник.

В същото време средната лихва по 30-годишните ипотечни кредити, подкрепени от Федералната жилищна администрация, които често се използват от купувачи на първо жилище, е достигнала 4,80% спрямо 4,78% предходната седмица.

Сезонно изгладеният измерител на MBA на молбите за кредити за закупуване на жилище, който предвещава бъдещата активност на жилищния пазар, се е повишил с 6,5% миналата седмица до 261,5 пункта. Това е най-високото му седмично ниво от седмицата, започваща от 20 април.

Сезонно изгладеният барометър на асоциацията на общите молби за ипотечен кредит е нараснал с 2,5% до 372,6 пункта миналата седмица.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Инвестициите в имоти в Китай достигнаха 8-месечен връх през март