IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва превръща части от две промишлени зони в жилищни квартали

Властите в руската столица предвиждат реорганизацията на зоните "Калибър" и Калошино"

15:47 | 12.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Москва превръща части от две промишлени зони в жилищни квартали

Две индустриални зони на изток и североизток от Москва ще бъдат превърнати в жилищни квартали, като на тяхна територия ще бъде изграден и технопарк, съобщава руската информационна агенция ТАСС, като се позовава на информация от московската служба по геодезия.

Проектите за реорганизация на части от промишлените зони „Калибър“ и „Калошино“ ще бъдат подложени на публично обсъждане.

В момента зона „Калибър“ е с площ от малко над 62 хектара, като на нея са разположени производствени и складови помещения, жилища и образователни обекти, разположени на обща площ от 328 хил. кв. метра.

Проектът за тази част предвижда частична реконструкция на съществуващите здания и изграждането на технопарк. Ще бъдат построени и многофамилни жилищни сгради с подземни гаражи с обща площ от 295,5 хил. кв. метра.

Планира се още и изграждането на болнично заведение с възможност за до 120 посещения на смяна, хотел с 400 стаи и детска градина с 370 места.

Реализацията на проекта ще създаде почти 12,7 хил. работни места, а в новооформилия се квартал да живеят над 10 хил. души.

В частта от индустриалната зона „Калошино“, чиято територия е 29,4 хектара, пък ще бъде построена многофункционална жилищна сграда с обща площ от 715 хил. кв. метра. В нея ще има жилища, училище за 1 350 деца и детска градина с 350 места. Жилищната площ на постройката ще бъде от 427 хил. кв. метра, допълват още от ТАСС.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:19 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още