Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Наемите на имотите в Барселона започват да спадат

Според последната прогноза през последното тримесечие на годината спадът ще е от около 5%

Наемите на имотите в Барселона започват да спадат

Снимка: pixabay.com

Наемите в Барселона се понижават, а актуалните прогнози предполагат, че ще спаднат с около 5% през последното тримесечие на 2018 г. до около 17,3 евро на кв.м., съобщава Property Wire.

Данните от имотния портал Idealista показват, че понижението на наемите е най-забележимо в първокласните квартали, например Ешампле, където цените са се свили вече с 9% до 17,7 евро на кв.м., в Грасия - със 7% до 16,5 евро на кв.м. и в Стария град на Барселона - с 3% до 19,1 евро на кв.м.

Още по темата

Наемите обаче не спадат във всички части на Барселона. Областите Ноу Барис и Орта Гинардо бележат увеличение в цените на наемите съответно с 8% и 5%.

Има корекция в цените на наемите в Барселона, които бяха започнали да стават твърде високи за много жители, посочва Род Джеймисън, управляващ директор на агенцията за недвижими имоти Lucas Fox.

“Разходите за живот продължават да са по-ниски от тези в много други големи европейски градове, без да споменаваме огромните предимства за начина на живот, затова Барселона продължава да привлича чуждестранни предприемачи и професионалисти“, посочва той.

„За имотните инвеститори Каталунската столица остава изключително привлекателно предложение с възвръщаемост по наемите от до 5% в някои първокласни райони“, обяснява той.

Данните на Lucas Fox наистина показват, че броят на сключените наеми се е увеличил с 36% през първите шест месеца на 2018 г. спрямо същия период на 2017 г. и със 76% през първите девет месеца на годината.

Според данните на Idealista средните наеми във Валенсия например са се увеличили с 10% към края на третото тримесечие на 2018 г. до 9 евро на кв.м. на годишна база.

Lucas Fox стартира бизнеса си с наеми в Мадрид в края на 2017 г. и отчита засилено търсене от международни клиенти. Средната месечна цена на жилище под наем за първите девет месеца на 2018 г. е била 3279 евро, което е доста над средната в Барселона.

Данните на Idealista показват годишно увеличение на средния наем в Мадрид от 7% в края на третото тримесечие на 2018 г., с което цената за тримесечието стига 16,4% на кв.м.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Бойчо Попов
Още по темата: По света имоти в испания

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Време беше...

Още от По света
Продажбите на съществуващи жилища в САЩ намаляват за четвърти път за 5 месеца