IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наемите на луксозни имоти в Лондон падат с над 8% през септември

Все повече собственици, разчитали на краткосрочни наеми на туристи и корпорации, търсят дългосрочни наематели

09:57 | 12.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Наемите на жилищата в най-луксозните квартали на Лондон се понижават с 8,1% на годишна база през септември – най-големият спад от над 10 години, показват данни на консултантската компания Knight Frank.

Все повече наемодатели, които са разчитали на краткосрочните наеми, пускат имотите си на пазара и търсят дългосрочни наематели заради блокирания туризъм. На фона на пандемичната несигурност дългосрочният наем предоставя привлекателна опция за доход, посочва Bllomberg.

Друг фактор, който натежава на наемите на луксозните имоти в британската столица, са отсъстващите международни студенти, които учат дистанционно. По-малък е и интересът от корпоративните клиенти, чиито пътувания се отложиха за сметка на дистанционните срещи.

Спадът на наемните нива на луксозните имоти в Лондон вероятно продължава и през това тримесечие. Knight Frank прогнозира понижението да достигне 9% за цялата година.

Наеми Наеми

Компанията прогнозира, че възстановяване на наемите на луксозните имоти в Лондон може да се очаква през 2021 г., тъй като понижението на нивата ще върне някои от наемателите, потърсили по-евтина алтернатива в по-отдалечени населени места, обратно в столицата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още