IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наемите в част от Пето авеню в Ню Йорк се свиха рязко през третото тримесечие

В Манхатън като цяло те са намалели средно с 8,1% спрямо същия период на миналата година

11:12 | 06.11.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Само няколко метра разстояние означават голяма разлика що се отнася до наемите на Пето авеню в Манхатън.

В долната част на най-известната търговски булевард в Манхатън – районът между 42-а и 49-а улица, е регистриран най-голям спад на офертните наеми през третото тримесечие. Те са намалели с 25% спрямо същия период на предходната година, сочи доклад на консултантската компания JLL. Наеми Наеми

За сметка на това наемите в горната част на Пето авеню – лъскавият търговски район между 49-а улица и Сентръл парк, понижението е едва 0,7% през същия период.

„Ситуацията в двата района е напълно различна“, казва Патрик Смит, вицепрезидент на отдел „Търговски площи“ в JLL.

В Манхатън като цяло наемите са намалели средно с 8,1%. Meatpacking District, който се възползва от притока на туристи към парк High Line, е единственият район с повишение на наемите.

През последните години наемите в горната част на Пето авеню растяха, изтласквайки от улицата много от търговците на луксозни стоки, чиито продажби не можеха да отговорят на темпото на поскъпване на наемите. Сега повишаването на цените леко се забавя, отбелязва Смит. В долната част на Пето авеню някои собственици на магазини, които създадоха огромни обекти в опит да привлекат големи вериги, сега не успяват да запълнят площите си.

При обявяването на резултатите си за третото тримесечие Vornado Realty Trust изтъкна трудната среда за търговците на дребно. Британската верига магазини за дрехи Topshop, която изпитва затруднения, имаше магазин в сграда на Vorando в долната част на Пето авеню, който затвори врати по-рано тази година.

“Представянето на наемателите не е такова, каквото беше преди няколко години“, казва президентът на компанията Майкъл Франко.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още