Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Наемите в Лондон вървят надолу четвърти пореден месец

Наемите във Великобритания като цяло обаче се повишават през юли

Наемите в Лондон вървят надолу четвърти пореден месец

Снимка: Архив Ройтерс

Цените за наем на жилище в Лондон през юли се понижават за четвърти пореден месец, удължавайки първия период на спад от 2009 г. насам, след като излизането на Великобритания от Европейския съюз разтърсва пазара на недвижими имоти в британската столица, коментира Bloomberg.

Още по темата

Средният месечен наем за новонаетите жилища в Лондон през юли е бил 1564 паунда (2039 долара), което е с 0,6% по-малко на годишна база, сочи съобщение от HomeLet – най-голямата британска компания за проверка на препоръките и застраховка на имотите, давани под наем.

Наемите във Великобритания обаче като цяло са се повишили с 1,1%, водени от ръстове в Северна Ирландия и Шотландия.

Жилищният пазар в Лондон отслабва, след като несигурността около Brexit засилва проблемите с предлагането и новите данъци. Столицата в момента играе ролята на „спирачка“ на британския пазар като цяло, коментира HomeLet. Наемодателите бързаха да купуват жилища преди въвеждането на новия гербов налог през април миналата година, което увеличи предлагането и доведе до по-голяма конкуренция за наематели.

Макар че темпът на спад в Лондон се е забавил, „пазарът на наеми в столицата все още изглежда променен в сравнение със същия период на миналата година, когато наемите се повишаваха с темп от 6,6%“, казва HomeLet.

Цените на жилищата в столицата нарастват с най-бавния годишен темп от пет години, сочат данни на консултантската къща Acadata.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Коментари (0)


Още от По света
Гърците, предлагащи краткосрочни наеми, попаднаха под контрола на данъчните власти