Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Наемите в луксозния сегмент в Централен Лондон растат за разлика от крайните квартали

Макар че несигурността около Brexit има забележим ефект върху продажбите, пазарът на наеми е засегнат по-скоро от фискални, а не политически развития

Наемите в луксозния сегмент в Централен Лондон растат за разлика от крайните квартали

Снимка: pixabay.com

Наемите в луксозния сегмент в Централен Лондон са се увеличили с 1,1% през 12-е месеца до септември, но нивата на предлагане продължават да спадат, показва нов доклад.

Наблюдава се 7-процентен спад в броя на новите обяви в сектора през същия период, посочва доклад на консултанта в сектора на недвижимите имоти Knight Frank. Освен това обаче се вижда и ръст от 6% на броя на договорените нови наеми, съобщава Property Wire.

Макар че несигурността около Brexit има забележим ефект върху продажбите, пазарът на наеми е засегнат по-скоро от фискални, а не политически развития, посочва докладът.

„Серия от данъчни промени, насочени към наемодателите, която продължава до 2020 г., означава, че все повече от тях или са продали, или са обявили имота си за продажба. Това, от своя страна, е довело до спад в предлагането и налага възходящ натиск върху цените на наемите“, казва Том Бил, ръководител на проучванията по жилищата в Лондон в Knight Frank.

Докладът казва още, че показателят за предлагането на жилища в луксозния сегмент в крайните квартали на Лондон също се е понижил с 10% за 12-месечния период. В същото време годишният спад на наемите в тези квартали става все по-умерен, достигайки само 1% - най-слабия темп от две години и половина.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Цените на наемите в Ню Йорк достигнаха исторически връх