Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Наетите офис площи в Румъния намаляват наполовина в началото на годината

Свободните площи в северната ни съседка са се увеличили до 8,7%

Наетите офис площи в Румъния намаляват наполовина в началото на годината

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Обемът от офис площи, отдадени под наем през първото тримесечие в Румъния, е намалял до 55 хил. кв. м, наполовина на обема през четвъртото и първото тримесечие на миналата година, съобщава онлайн изданието Romania-Insider.com, като се позовава на данни на консултантската компания JLL.

Със засилването на предлагането свободните площи в офис сегмента са нараснали от 7,7% през четвъртото тримесечие на миналата година до 8,7% в началото на този година.

Още по темата
След много добра 2019 г. темпът се е запазил през първото тримесечие, а завършените офис сгради между януари и март са прибавили 78 200 кв. м към наличностите от модерни офиси в Букурещ.

Очакванията са за намалено търсене през второто тримесечие, а перспективите остават несигурни на фона на усложнената здравна обстановка, предизвикана от коронавирусната пандемия, отбелязва JLL.

Нетният обем на сделките на офис пазара е достигнал 19 200 кв. м, или 35% от брутния обем през първото тримесечие. Спрямо началото на 2019 г. той се равнява на 46%.

Макар че в началото на годината очакванията бяха големи след стабилната 2019 г., извънредната ситуация заради пандемията от COVID-19 в Европа към края на първото тримесечие доведе до рязко забавяне с пряко въздействие върху обема на трансакциите.

„Трудно е да се определи обема на сделките за 2020 г., защото има много неизвестни фактори и несигурност, свързана с COVID-19”, пише JLL.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Испания, Канада и Франция са магнитите за чужденци в търсене на нов дом