IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големият инвестиционен фонд в света продължава да купува имоти в Лондон

Норвежкият държавен фонд придоби проект за офиси и търговски площи в града

14:50 | 18.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Въпреки че публично изрази опасенията си за бъдещето на пазара на бизнес имоти в Лондон и дори намали оценката на активите си в британската столица с 5%, централната банка на Норвегия, която управлява държавния инвестиционен фонд, направи втората си инвестиция в града след вота за Brexit, съобщава онлайн изданието ipe.com.

Фондът, който е най-големият в света, придобива офис и търговски проект на Oxford Street в Лондон. Продавач е Great Portland Estates (GPE), а цената на сделката е 276,5 млн. паунда (320,8 млн. долара).

В момента сградата е в процес на строителство и се очаква да бъде завършена след второто тримесечие на 2017 г. Покупната цена отразява нетна първоначална доходност за купувача от 3,2%, изчислява изданието.

Част от търговските площи в проекта са предварително отдадени на New Look и Benetton, както и на Moneysupermarket.com. Средният период на договорите е 17 години.

Норвежкият държавен инвестиционен фонд ще внесе първоначално 205,2 млн. паунда. Остатъкът от цената ще бъде изплатен при завършването на сградата.

Непосредствено след вота за Brexit фондът придоби сграда отново на Oxford Street.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още